Zelf het Coronavirus bestrijden: 5 tips van prof. dr. Erik Schrerder

Wist je dat er al lang voor corona een ander virus rondwaarde? Het virus van lichamelijke inactiviteit. Dit kost wereldwijd jaarlijks aan 5,3 miljoen mensen het leven, zegt neurowetenschapper Erik Schrerder (kijk het filmpje). Denk aan diabetes type 2, obesitas en hart- en vaatziekten. Dat zijn ook de groepen die nu het meest kwetsbaar zijn voor de complicaties van covid-19. Wie te weinig beweegt, heeft een minder goed afweersysteem en is dus kwetsbaarder voor virussen.

Velen hebben in deze gedeeltelijke lockdown een nog inactievere levensstijl dan daarvoor. Hoe zit dat met jou? Houd je aan de 1,5 meter afstand én aan de beweegnorm.  Dat laatste zou toch een mooie aanvulling op de afstandsregel zijn? Het probleem is namelijk dat sport en beweging niet automatisch meer vaste onderdelen van de dag zijn.

Bewegen is een belangrijke tegenstander van corona. Kom naar JMSC, wij helpen je.

Uit internationale studies blijkt dat bewegen een belangrijk preventief middel is tegen het oplopen van het coronavirus en de complicaties ervan. Ook een gezonde leefstijl met voldoende slaap en gezonde voeding draagt daaraan bij. JMSC is een veilige plek waar je onder deskundige begeleiding aan je leefstijl en gezondheid kunt werken.

Reserveer je komst via de My Wellness-app. We staan op 1,5 meter voor je klaar!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *