Special Member Februari 2014: Els Schipper

Jeroen vroeg Els Schipper om haar ervaringen van o.a Personal training te delen omdat ze opmerkelijke resultaten geboekt heeft, terwijl ze dacht dat ze al ‘’te oud’’ zou zijn… Niets is minder waar, ze danst en sport en heeft de biologische leeftijd zeker 10 jaar teruggedraaid! Dank je Els!

————————————————————————————————————————

Sinds 2005 heb ik niet meer aan sport gedaan. Tot 2009 fietste ik elke dag naar mijn werk, maar mijn nieuwe baan is te ver om te fietsen. Dus..bewoog ik helemaal niet meer.  En dat ga je merken, vooral als je ook nog van lekkere dingen houdt Zoet of hartig, alles is lekker.

In 10 jaar tijd was ik 10 kg aangekomen! Maar ach, ik was ook geen 18 meer en als je ouder wordt en in de overgang zit word je toch ook dikker….? Ik schoof het eigenlijk steeds opzij: ik ga heus wel weer een keer sporten.

Uiteindelijk was ik vastbesloten, ik zou weer gaan sporten! Maar waar dan?  Ik kwam bij de site van JMSC terecht en dat zag er goed uit, persoonlijk, niet zo massaal, ook voor mensen van mijn leeftijd (57). Maar ja, die eerste stap…heb ik toch gezet, afgelopen juli. Heb gebeld met Jeroen, die me het één en ander uitlegde en me ook stimuleerde om met Personal Training in Hoofddorp te beginnen. Daar ben ik 5 juli mee begonnen. Spannend, ik ben gewogen, gemeten, mijn conditie was zozo. Maar ik was er helemaal klaar voor.

Veel kracht- en stabiliteit trainingen en speciale oefeningen gedaan. Ik moet zeggen dat ik best trots ben op mezelf dat ik zo gedisciplineerd te werk ben gegaan. Wel mét hulp van Jeroen. Als ik zelf zonder begeleiding naar de sportclub gegaan was, had ik snel weer afgehaakt. Nu werd ik elke week gestimuleerd door te gaan. Ook het feit dat mijn gewicht langzaam maar zeker omlaag ging was een goede stimulans. Wat ook bij de PT hoorde was de sportvastenkuur. Het leek me verschrikkelijk! 10 dagen bijna niet eten, dat houd ik nooit vol!  Het tegendeel was waar, het is me gelukt! Na 10 weken EN toch heb ik de sportvastenkuur was ik echt trots op mezelf. Nooit gedacht dat ik sporten zo leuk zou vinden. En wat heerlijk is om te doen: ZUMBA, ik word er vrolijk van en de calorieën vliegen eraf. En die 10 kg die ik was aangekomen ben ik allemaal weer kwijt!

Jeroen bedankt voor je uitstekende en enthousiaste begeleiding! Ik weet nu dat ik meer kan dan ik denk, Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ga zeker door met sporten.

Els Schipper (1956)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *