Special Member: Jaap van den Bos

Jeroen vroeg Jaap van de Bos zijn opmerkelijke resultaten van de sportvastenkuur en coaching te verwoorden. Zijn resultaten zijn opmerkelijk, en vooral na 8 maanden en veel reizen en werken in India buitengewoon goed te noemen. Met recht ‘’Special member’’ van de maand april

Make the switch

Na een fijne wandelvakantie in het “Lake district” waren er weer wat kilo’s  bijgekomen, het uitgebreide Engelse ontbijt en de “half a pint of beer”  hadden toch hun sporen achter gelaten. De weegschaal liep tegen de 80 kg en een buik omvang van 101cm. Het werd nu toch echt tijd voor actie, het strikken van veters werd enigszins bemoeilijkt door een te dikke vetlaag.

Mijn vrouw kwam met een enthousiast verhaal thuis over een manier van afvallen welke in de begin fase al een flink resultaat zou kunnen geven. Sportvasten was het “magic word” en dit verhaal deed mij besluiten om contact op te nemen met Jeroen Maas. Op internet al een beetje gekeken wat het zou kunnen inhouden en  het besluit was genomen, ik ga ervoor.  (mentaal was “the switch” al gemaakt)

Binnen twee dagen werd er een afspraak gemaakt voor een “intake” gesprek en direct daarna ben ik begonnen met de eerste fase. Dagelijks een pep talk met de personal trainer en eet adviezen om de speciale 10 dagen door te komen. Na de eerste fase stond de weegschaal op 75kg.

Dat heb ik vast weten te houden, ondanks ik veel reis en regelmatig gestationeerd ben in India, waar ‘’alles anders is. Nu alweer bijna 8 maanden later en in totaal zo’n 10 kilo lichter, buik omvang rond de 88 en twee broekmaten kleiner.

Ik doe nu wekelijks een paar keer met veel plezier wat cardio oefeningen. De sfeer bij JMSC is heel plezierig en ik heb regelmatig een gesprek met de personal trainer Jeroen waardoor het allemaal prima is vol te houden. Iets minder snoepen en wat verstandiger en toch nog lekker eten heeft ook z’n bijdrage geleverd.

Keep the switch, ik zorg dat er geen terugval gaat komen, voel me prima en volgens mijn omgeving zie ik er ook nog beter uit, en volgens mijn coach zeker 10 jaar jonger (ongelogen!)

Jaap van de Bos (1953)

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *