Burrito Bowl

De lunch is vaak een vergeten of snelle maaltijd tijdens jouw dag! Misschien maak jij gewoon een broodje kaas of een bammetje met humus. Je hebt wellicht maar een half uurtje pauze en dan verdoe jij je tijd liever niet aan het bereiden van een uitgebreide lunch. Maar het is toch veel leuker als je naar jouw lunch uit kunt kijken? De lunch hoeft niet groots of speciaal te zijn. In dit artikel lees jij hoe je in een handomdraai een gezonde en vooral lekkere lunch kunt bereiden.

Zo krijgt jouw lunch een Mexicaans tintje

Wij raden hem aan iedereen aan: de burrito bowl. Er is niks lekkerder dan een frisse en verse salade die jou laat verrassen. Als je deze bowl klaarmaakt, zorg jij dat je genoeg vitamines binnen krijgt tijdens jouw lunch. Het mooie aan deze salade is dat jij hem een avond van tevoren al klaar kunt maken. ‘Meal preppen’ maakt zijn intrede in de wereld van de fanatieke sporters. Zet de lunch gewoon in de koelkast en neem hem de volgende dag mee naar je werk. Als jij voor jezelf en jouw lijf wilt zorgen, is deze lunch zeker een uitkomst.

Hieronder een lijstje van alle ingrediënten:

 • ¼ krop ijsbergsla
 • 200 gram mais
 • 1 paprika
 • 2 tomaten
 • 1 kopje gekookte Quinoa
 • ½ avocado in blokjes
 • 1 uitgeknepen limoen
 • 1 eetlepel salsa saus (mag ook pittig zijn)

Snij als eerste alle groente klein. Je kan zelf bepalen of je plakjes of blokjes wilt snijden. Terwijl je de groente klaar maakt, kan je de Quinoa rijst alvast laten koken. Zorg ervoor dat je de rijst nog even laat rusten voor je deze door de salade schept.

Zorg dat je een limoen in huis hebt. Snij deze limoen in partjes en knijp het sap uit over de groente. Zodra je dit hebt gedaan kan je de salsa saus toevoegen. Er zijn zowel zoet/zure als pittige varianten te vinden in de winkel. Het ligt er net aan waar jouw voorkeur naar uit gaat, maar het is beide even lekker in deze burrito bowl.

Zodra de Quinoa is gekookt en een beetje is afgekoeld, voeg je dit toe aan jouw gezonde bowl. Je husselt het geheel goed door elkaar en dan verdeel je het over verschillende bakjes die je in de koelkast zet. Op deze manier heb jij de dag erna een heerlijke en vooral gezonde lunch om mee te nemen naar je werk.

Tips voor de variatie!

Deze bowl is in eerste instantie natuurlijk een vegetarisch gerecht door alle groente wat er doorheen zit. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om kleine kipblokjes of zelfs zalmfilet aan de burrito bowl toe te voegen. Als je de salade wilt afwisselen zou je de portie iets kleiner kunnen maken en deze in een groente wrap kunnen wikkelen.

1 reply
 1. Margo Eijsbroek
  Margo Eijsbroek says:

  Wat een lekker recept is dit. Alleen jammer dat ik het recept niet uit kan printen om te bewaren. Ik maak dit beslist nog een keertje. Goed vullend en toch licht. Lieve groet van Margo Eijsbroek.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *